"Želim igrati za Bosnu i Hercegovinu"

Mirza Alibegović, košarkaš Torina

"Želim igrati za Bosnu i Hercegovinu"

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi u narednom periodu dobiti još jednog igrača.

Interes za nastup u dresu s državnim grbom naše zemlje izrazio je košarkaš Torina Mirza Alibegović.

Ovaj 24-godišnji bek je sin legendarnog Teomana Alibegovića, a iako je rođen u Italiji ozbiljno je zainteresovan za dres BiH.

"Mogao bih igrati za Italiju, ali ne smatram to pametnom odlukom. Moje prezime je Alibegović, nimalo ne zvuči italijanski i to ne mogu promijeniti. Mogu birati između BiH i Slovenije, a ja želim igrati za Bosnu i Hercegovinu. Reprezentacija je u usponu zahvaljujući Mirzi Teletoviću i Jusufu Nurkiću. Bilo bi odlično kada bih igrao u selekciji s njima", rekao je Alibegović.

Ovaj šuter je prošle sezone igrao drugoligašu Bresciji s kojim je izborio plasman u Seriju A, ali se ovog ljeta odlučio na prelazak u Torino.

Igra na poziciji beka, visok je 197 centimetara i važi za jako dobrog šutera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi