Saša Vasiljević za SportSport.ba

"Željeli smo dokazati ko je jači i na papiru i na terenu"

E. Čaušević, foto: A. Berbić

Ekipa Bosne Royal večeras je slavila u gradskom derbiju protiv Sparsa (79:75) u okviru 1. kola Lige 10.

Košarkaši Bosne su od samog početka utakmice diktirali tempo, a tokom meča imali su većinom dvocifrenu prednost. Nakon meča košarkaš Bosne, Saša Vasiljević, izjavio je da je cilj njegove ekipe bio da pokažu ko je jači na terenu i papiru.

"Prije svega da čestitam svojim saigračima na pobjedi. Planirali smo da pobijedimo, ušli smo u meč da pokažemo ko je bolji i na papiru i na terenu. Prvai rezultat ne oslikava šta se dešavalo na parketu, mislim da se meč trebao završiti sa 20-tak razlike. Sad što se nije završilo ima tu i naših grešaka, ali kao najiskusniji igrač mogu da kažem da neki faktori utiču na te stvari i meni to nije jasno", rekao je Vasiljević, te dodao:

"Sada idemo dalje, najvažnije je da je prvi put ekipa na okupu. Nadam se da će nas i povrede zaobići i da ćemo spremni se pripremati za meč protiv Kaknja. Prošla godina je bila prekretnica za Bosnu kada smo je podigli iz pepela. Vratili smo Bosnu gdje joj je sad mjesto. Nećemo se zaletiti i reći da nam je mjesto u Evropi jer mi nismo još spremni za to. Idemo korak po korak i vratit ćemo Bosnu u vrh bh. košarke. Iznenadio sam se što je dvorana 20 minuta prije početka meča bila puna. E, to nam je cilj, da vratimo publiku u dvoranu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije