Željezničar i Krajišnik, prvi put u 2009.
Očekuju se velika uzbuđenja na "Bilmišću"

Final-four Kupa BiH za košarkašice

Željezničar i Krajišnik, prvi put u 2009.

Final-four Kupa BiH za košarkašice, koji se tradicionalno organizuje za 8. mart, međunarodni Dan žena, ove sezone biće održan u Zenici. Domaćin turnira je ŽKK Čelik koji će voljom žrijeba snage odmjeriti sa Željezničarom u drugom polufinalnom duelu (18 sati).

Prije njih će od 16 sati na parketu dvorane “Bimišće” igrati Mladi Krajišnik i Neimarstvo Trebinje 03
koje je  najprijatnije iznenađenje završnice.

Teško je reći koji je sastav u ovom trenutku bolji. Željezničar ili Mladi Krajišnik, ali je sigurno da će u finalu biti jako zanimljiva i neizvjesna borba. Ne želeći potcijeniti snagu Čelika i Neimarstva, sve osim novog duela Banjalučanki i Sarajki u finalu bi bilo ravno senzaciji.

ŽKK Čelik je za finalni turnir štampao 3.000 ulaznica koje je podijelio po zeničkim Osnovnim školama što je gest vrijedan divljenja. Na ovaj način su organizatori pokazali da žele da manifestacija bude masovna, da domaća publika na djelu vidi najbolje što pruža ženska bh. košarka, a u slobodnoj prodaji se ulaznice mogu pronaći za 2 KM i vrijede za oba dana.

Treba naglasiti da će pripadnice ljepšeg pola moći slobodno ulaziti u dvoranu s obzirom na njihov praznik.
Željezničar UNIQA je u međuvremenu angažovao dva pojačanja. Stigle su Mia Ficher, organizator igre i Fatoumata Kamara, krilni centar.

Podsjetimo, naslov pobjednika Kupa BiH brani Mladi Krajišnik koji je u prošlosezonskom finalu nadigrao Željezničar sa 88:74.

PAROVI I SATNICA
Subota, polufinale: Mladi Krajišnik - Neimarstvo Trebinje 03 (16 sati), Čelik - Željezničar UNIQA (18);
Nedjelja: Finale i proglašenje najboljih (17).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti