Željezničar siguran kod Impulsa, kolo prošlo u znaku gostiju

Premijer liga BiH za žene

Željezničar siguran kod Impulsa, kolo prošlo u znaku gostiju

Tri utakmice 13. kola Premijer lige BiH za žene igrane su danas, a najzanimljivije je bilo u meču Impulsa i Željezničara kojeg je sarajevska ekipa riješila u svoju korist sa 75:62.

Iako to rezultat govori, sarajevske košarkašice nisu tako lako došle do pobjede. Ključnu prednost napravile su tek u posljednjoj dionici koju su riješile u svoju korist sa čak 12 poena razlike (28:16).

Do pobjede su ih vodili Omerbašić i Alispahić sa po 15 postignutih poena. S druge strane Mujović je postigla čak 24 poena, dok je Papčević dodala 17.

Od ostalih mečeva Brčanka je poražena kući od RMU Banovići sa 49:68, dok su Orlovi slavili u gostima kod Jedinstva rezultatom 94:80.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Posljednji meč kola igra se sutra u Sarajevu a sastaju se Play Off Happy i Rudar Sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi