Željo protiv Malenih u polufinalu

Poznati polufinalni parovi kupa BiH za košarkašice

Željo protiv Malenih u polufinalu

E. Dindić

Nakon četvrtfinalnih mečeva gdje su učešće u slijedećoj fazi izborili Mladi Krajšnik pobjedom nad Slobodom, Jedinstvo nad Borcem, Željezničar bez borbe i Čelik koji je delklasirao Tomislava, danas je u prostorijama KSBIH održano ždrebanje polufinalnih parova.

U prvi mah se činilo da se kandidovali samo Čelik i Mladi Krajšnik, ali u upravi Jedinstva su odlučili osobno da dođu u Sarajevo i predaju ponudu dok su ostali svoju aplikaciju slali faxom. Nedugo nakon toga, odlučeno je da domačin ovogodišnjeg final-foura kupa BiH za žene bude KK Jedinstvo Tuzla, pa če tako nakon mnogo vremena u Tuzli biti upriličen jedan sportski spektakl.

Nakon odluke o domaćinu žrijebali su se parovi polufinala, pa če domaćin Jedinstvo igrato sa Čelikom iz Zenice, dok će se u drugom meču sastati stari sportski rivali, KK Željezničar iz Sarajeva i KK Mladi Krajšnik iz Banja Luke.

Polufinalne utakmice se igraju 6. marta, a finale dan kasnije 7. marta. Također, moguće su izmjene zbog TV prenosa, jer se, prema nezvaničnim informacijama, osim TVTK koja će sigurno prenositi ovaj spektakl u Tuzli pregovara i sa BHT ili FTV koji bi mogli prenositi praznik košarke u Tuzl.


Polufinale kupa BiH za košarkašice:

KK Jedinstvo Tuzla - KŽK Čelik
ŽKK Željezničar Sarajevo - ŽKK Mladi Krajšnik Banja Luka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.