Zeničani slavili nad Limometalom

Dobra košarkaška predstava u Cazinu

Zeničani slavili nad Limometalom

Oko 300 promrzlih gledalaca sigurno nije požalili što je došlo na vrhunsku košarkašku predstavu u Cazinu. Znali su Zeničani da u Cazinu dolaze na tešku utakmicu, ali su domaci pruzili i veci otpor nego što su mogli očekivati.

Domaćin iskritikovan od uprave za loš start u ovogodišnjem prvenstvu grizao je cijelu utakmicu kao nikad. Cijeli tok susreta Čelik je imao prednost od 6-8 poena (u jednom trenutku i 15) ali Cazinjani su pokušavali stići i činilo se 58 sekundi do kraja da će uspjeti u tome kada je na semaforu stajalo 78:81. Mmeđutim, dva ključna napada zbog grešaka u koracima (Pejić, Kapić) prelomila su u korist Zeniočana i gosti odlaze sa bodovima.

 
Limometal – OKK Čelik 83:89
(12:21, 19:18, 21:31, 31:21)
Sportska dvorana Cazin. Gledalaca: 300. Sudije: Hatibović (Sarajevo) Ferizović (Bihać)
Limometal: Omanović, Adilagić, Protić 15, Ćoralić, Halkić, Halilović 12, Kapić 16, Elezović 4, Tatarević 19, Pačariz, Pejić 17, Aljiji. Trener: Saud Terzić.
Okk Čelik: Gak 19, Dedić, Balta, Tarić, Dedić 12, Suljić 2, Pezer, Rizvić 13, Jezildžić 7, Devrnja 7, Sisoko 8, Delić 18. Trener: Marko Trbić.
"Bez obzira što smo današnju utakmicu izgubili ja sam prezadovoljan onim što sam ja i moje kolege danas pružile u ovom derbiju. Znali smo da nam dolazi jaka ekipa koja redovno trenira 2 puta dnevno i ekipa kojoj ćemo jako teško kondiciono parirati. Puno izgubljene snage u toku utakmice rezultiralo je i nešto slabijom preciznošću s distance, a pogotovo slobodnih bacanja i mislim da je to baš detalj gdje smo izgubili ovu utakmicu. Ovakvim pristupom na preostalim utakmicama nemamo se čega bojati niti na jednom terenu, nastavkom prvenstva očekujem jedan niz pobjeda naše ekipe". za medije izjavio je Ervin Tatarević, igrac Limometala iz Cazina.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti