Zeničanke pobjedom započele sezonu

Čelik bolji od slovenskog Grosbasketa

Zeničanke pobjedom započele sezonu

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u okviru prve utakmice u Ženskoj Regionalnoj ligi večeras u zeničkoj Areni pred oko 700 gledalaca pobijedile su slovensku ekipu Grosbasket. 

Pobjeda domaće ekipe nije bila upitna nijednog trenutka, jer su izabranice trenera Slobodana Kecmana vodile od prve do zadnje minute utakmice, a ta razlika se kretala obično između 10 i 15 poena razlike. 

Konačan rezultat susreta glasio je 75:64, po četvrtinama 27:6, 17:25, 13:15 i 18:18 . Kod domaće ekipe najefikasnije su bile Aida Kalušić sa 21 poenom, Aldijana Iriškić 18 i Natasa Popović sa 15, dok su kod gosći jedine raspoložene za igru bile su Alissa Lankster sa 25 poena i Zvjezdana Gagić sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.