Zeničanke protiv slovenskog Grosbasketa žele pobjedu

ŽKK Čelik starta u MŽRKL-u

Zeničanke protiv slovenskog Grosbasketa žele pobjedu

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sutrašnjim mečom u Areni od 18 sati  protiv slovenskog Grosbasketa, koji se igra u okviru 3. kola Međunarodne ženske košarkaške lige (MŽRKL)- Grupa B, otvaraju svoju četvrtu sezonu u regionalnom takmičenju.

Trener Zeničanki Slobodan Kecman nada se pobjedi na otvaranju.

"Nisam se nadao da ćemo dva kola biti slobodni, odnosno da ćemo produžiti pripremni period. Međutim, mislim da smo se dobro spremili i da će bodovi ostati u Zenici. Kvalitet je sigurno na našoj strani. Gošće predvodi bh. plejmejkerica Zvjezdana Gagić, prošlogodišnja igračica Čelika, te su prije nekoliko dana dobili i novog trenera Dragomira Bukvića, koji je bio i selektor Slovenije i U-20 tima Srbije. Nećemo podcijeniti gošće, ali bodovi ostaju u Zenici", kazao je Kecman.

Odlični bek domaće ekipe Maida Rahmanović istakla je kako žele i imaju obavezu pobijediti zbog činjenice da igraju pred domaćom publikom, ali i zato što će utakmica biti humanitarnog karaktera.

"Sav prihod od ulaznica ide za liječenje mladića Filipa Blaževića, pa zato pozivamo navijače da dođu u što većem broju, ili da kupe ulaznicu pa makar i ostali kod kuće. Moramo pomoći da se spasi jedan mladi život", ističe starija sestra Rahmanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.