Zeničanke s nevjerovatnom razlikom pobijedile Travnik

A1 liga za košarkašice

Zeničanke s nevjerovatnom razlikom pobijedile Travnik

D. Kurbegović

Četvrto kolo A1 lige Bosne i Hercegovine donijelo je još jednu ubjedljivu gostujuću pobjedu košarkašica Čelika.

Ovaj put Zeničanke su bile bolje od Travnika rezultatom 16:134. Razlika u kvaliteti između ova dva tima toliko je evidentna da je već nakon prvog perioda na semaforu stajao rezultat 4:47. 

Drugi dio također protiče u apsolutnoj dominaciji Zeničanki koje ovaj period rješavaju u svoju korist 5:39, za rezultat prvog poluvremena 9:86. Treći period nastavlja se dominacija igračica Čelika, a ovaj period su rješile sa 7:24. 

U posljednjem četvrtom periodu Zeničanke su ubacile isti broj poena 24, dok ekipa Travnika u posljednjih deset minuta nije uspjela poentirati, tako da je utamica završila pobjedom Čelika 16:134. J

Jedna od najboljih igračica ovog tima Anida Ćorović zbog poštede nije nastupila na ovoj utakmici. Milica Zeljković je odigrala još jednu fantastičnu utakmicu i ukupno je ubacila 33 poena, Eni Nizamić je ubacila 21, Amna Kahrić 20, Adna Lončarević 19, Lamija Škaljo 14, Sara Heljić 13, Nedžla Kovačević 12.

U domaćoj ekipi, Travnika, najefikasnije su bile Kundić i Bajrić sa po 4 poena. 

U narednom petom kolu ekipa Čelika će odigrati i prvu utakmici na domaćem parketu, a protivnik je ekipa Bugojna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi