Zeničanke u finalu lagano do pobjede nad Brčankom

Košarkašice Čelika osvojile Kup BiH

Zeničanke u finalu lagano do pobjede nad Brčankom

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni pobjedom nad ekipom Brčanka osvojili svoj prvi trofej u ovoj sezoni. Nakon 2012. godine kada su osvojile dvostruku krunu, osvajanje Kupa u ovoj sezoni nagovještaj je nove dominacije Zeničanki u ženskoj košarci.

Ovog vikenda u Zenici je bila na programu završnica Kupa, a pored Čelika učestvovale su ekipe Orlovi i Brčanka, četvrti učesnik Mladi Krajišnik je odustao dan prije takmičenja, tako da se ekipa Brčanke automatski plasirala u današnje finale.

Zeničanke su jučer u polufinalu deklasirale ekipu Orlova rezultatom 88:47, a večeras su svoju snagu i epitet najbolje ekipe u državi pokazali i u finalu protiv Brčanke.

Izabranice trenera Slobodana Kecmana su pred oko 500 gledatelja ponovile jučerašnju igru i do pobjede došle bez puno napora, konačni rezultat 86:55 po četvrtinama (19:14), (24:10), (15:19) i (28:12) dovoljno govori o odnosu snaga na finalnom meču.

Kod pobjedničke ekipe najzapaženije su bile kapiten ekipe Aida Kalušić, te Aldijana Iriškić i Jasmina Bigović sve tri po 15 poena,  dok je kod gošći jedina raspoložena za igru bila Milica Džombeta sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.