Zeničanke u Zagrebu bolje od domaće Trešnjevke

Druga pobjeda za KŽK Čelik u Regionalčnoj ligi

Zeničanke u Zagrebu bolje od domaće Trešnjevke

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika sinoć su u Zagrebu u okviru pete utakmice MŽRKL-a ostvarile i drugu pobjedu u sezoni. Nakon tri vezana poraza, izabranice Slobodana Kecmana nisu imale izbora protiv Trešnjevke, te su pokazale da su s razlogom ekipa, koja zaslužuje bolji plasman.

Trešnjevka -Čelik 56:75 (14:22, 9:16, 13:20 i 20:17)

Trešnjevka je sinoć kontrolisala utakmicu samo u prve tri minute, a nakon što je Nataša Popović pogodila dva poena za rezultat 4:5, krenula je serija Zeničanki, koje su do kraja utakmice kontrolisali igru, te zasluženo pobijedile.

Najefikasnija igračica u pobjedničkoj ekipi bila je Aldijana Iriškić s 21 poenom, Tamara Kapor dodala je 18 uz šest asistencija, a odlična je bila i Nataša Popović sa 10 poena i čak 18 skokova. U redovima Trešnjevke, jedine raspoložene za igru bile su Lana Packovski sa 19, te Anita Kelava sa 11 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zeničanke sada imaju skor od dvije pobjede i tri poraza, a u narednom kolu u Zenici će dočekati ekipu Kvarnera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.