Zeničanke ubjedljve protiv Rudara

Startala Liga 6 za košarkašice

Zeničanke ubjedljve protiv Rudara

D. Kurbegović

Startovala je i Liga 6 za košarkašice, a prvu utakmicu danas su u zeničkoj Areni odigrale ŽKK Čelik i ekipa Rudara iz Ugljevika.

Zeničanke su prve favoritkinje za odbranu naslova, a danas su to demonstrirale na domaćem terenu protiv, solidnih gostiju, koje su realno dosta slabije.

Od početka do kraja utakmice bila je evidentna razlika u kvaliteti, a domaće su već nakon prve četvrtine pokazale svoju snagu. Nakon prvog dijela igre bilo je 28:8 za Zeničanke, koje su i u drugoj četvrtini nastavile puniti koš gošći iz Ugljevika. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 46:18 za izabranice trenera Slobodana Kecmana.

U drugom poluvremenu domaći trener dao je priliku za igru svim igračicama, a prednost se i dalje povećavala tako da je na kraju utakmice bilo ubjedljivih 90:39 za Zeničanke.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Prvo ime današnje utakmice bila je Jelena Jovanović sa 22 poena, Irma Rahmanović je postigla 13, dok je mlada Anida Ćorović dodala 10 poena u redovima domaće ekipe. Kod Rudara jedine raspoložene za igru bile su Milica Džombeta sa 13 i Danira Musić sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.