Zeničanke žele zabilježiti prvu pobjedu

KŽK Čelik gostuje Triglavu

Zeničanke žele zabilježiti prvu pobjedu

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u drugom dijelu sezone u MŽRKL-u imaju skor od dva poraza u dvije odigrane utakmice. Vjerovatno u ovoj sezoni nema kluba u ovome sportu koji je doživio toliko pehova, kao što su to Zeničanke.

Od početka sezone dosad su zabilježile sedam poraza i to svih sedam u posljednjim minutama ili sekundama utakmice. Izabranice Slobodana Kecmana obično dobro odigraju tri četvrtine, a onda u posljednjoj pokleknu i neshvatljivim greškama gube utakmice.

U četvrtak će Zeničanke na gostovanje u Sloveniju kod ekipe Triglava koja ima također dva poraza u dvije odigrane utakmice. Sigurno je to prilika za ekipu iz Zenice, da konačno pokuša doći do prve pobjede, te skinuti veliki teret s leđa.

Stručni štab KŽK Čelik na raspolaganju ima sve igračice za ovu utakmicu, oporavljena je i Nedžla Kovačević, tako da je sve na igračicama da ispune ono što od njih traži Slobodan Kecman.

Utakmica 3.kola Superlige MŽRKL-a između Triglava i Čelika igra se u četvrtak u Kranju s početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi