Ženska košarkaška U20 reprezentacija BiH počela pripreme

Pripreme za EP

Ženska košarkaška U20 reprezentacija BiH počela pripreme

E. Čaušević

Ženska U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u hotelu "Hollywood"na Ilidži, čime su zvanično počele pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se od 8-16. jula održati u Portugalu.

Kao što je poznato, naša reprezentacija nalazi se u izuzetno jakoj C grupi, zajedno sa selekcijama Francuske, Slovenije i Mađarske. Primarni cilj biće opstanak u A diviziji, ali će naše djevojke pokušati da ostvare i bolji rezultat.

Kompletan plan priprema poznat je još odranije, a kako ističe selektor naše reprezentacije Mara Lakić-Brčaninović, djevojke će i ove godine imati sve potrebne uslove za kvalitetan rad. I naravno - adekvatne sparing partnere u pripremnom periodu.

"Mi ćemo večeras odraditi jedan laganiji trening i odmah putujemo u Skoplje na seniorski turnir. Biće to dobro iskustvo za ove djevojke, jer većina njih već igra seniorsku košarku i iz tog razloga smo i prihvatili učešće. Odmjerićemo snage sa Japanom, Bugarskom i Makedonijom, a po povratku u BiH, radićemo 20-tak dana u Sarajevu. Potom nas očekuju prijateljski susreti sa Turskom, a u Zagrebu i Beogradu sastaćemo se sa selekcijama Hrvatske, odnosno Srbije. Mislim da je zaista napravljen jedan lijep i kvalitetan program i raspored utakmica, jer imamo dovoljno prostora da iz svakog susreta izvučemo pouke i ispravimo eventualne nedostatke, kako bismo što spremniji dočekali Evropsko prvenstvo", rekla je selektorka Lakić-Brčaninović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi