ŽKK Čelik protiv Rudara kreće u odbranu titule

Starta Liga 6 za košarkašice

ŽKK Čelik protiv Rudara kreće u odbranu titule

D. Kurbegović

Nakon osvojenog trofeja pobjednika Kupa Bosne Hercegovine, košarkašice Čelika su imale pauzu koju su iskoristile da se što bolje spreme za završnicu Prvenstva BiH, odnosno "Ligu 6" koja počinje ovog vikenda. 

Čelik je u prva dva kola domaćin i to Rudar Sportu i ekipi Play off Happy iz Sarajeva. 

Na današnjoj press konferenciji šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman istakao je da je ekipa dobro radila u proteklom periodu i da spremno dočekuje "Ligu 6" i prvu utakmicu sa Rudar Sportom. Pripremni period su narušile povrede Jasmine Bigović i Maide Rahmanović ali bez obzira ekipa spremno kreće u odbranu titule. I dok se Bigović oporavila i konkuriše za nastup, situacija sa Rahmanović je dosta složenija i ona će propustiti prva tri ili četiri kola.

 "Zbog toga smo se odlučili angažovati Jelenu Jovanović dugogodišnju igračicu Radivoj Koraća koja je ovu sezonu provela u Partizanu. Polako se uklapa i vidjet ćemo koliko ćemo je koristiti u sutrašnjoj utakmici", kaže Kecman.

Irma Rahmamović je naglasila da je ekipa dobro radila i da spremno docekuje sutrašnju utakmicu ali i Ligu 6". 

"Za nas je najvažnije da smo osvojili Kup i tako ispinili dio cilja u ovoj sezoni. Sda idemo po prvenstvo kako bi smo usrećili nas i naše navinače", zaključila je Rahmanović. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Od januara u ekipi Čelika je i Jelena Prvulović koja je istakla da je dobro primljena od saigračica i navijača, posebno je istakla radost i sreću osvojenim Kupom jer joj je to prvi trofej u karijeri. "Pozivam sve naše navijače da nas bodre još više i snažnije kako bi smo na kraju sezone opet svi skupa radovali novom trofeju", naglasila je Prvulović. 

Utakmica 1. kola "Lige 6" između košarkašica Čelika i Rudar Sporta igra se u petak u Areni Zenica sa početkom u 18,00 sati, a ulaz je slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije