ŽKK Čelik velikim preokretom savladao Trešnjevku

Na otvaranju Regionalne lige u košarci

ŽKK Čelik velikim preokretom savladao Trešnjevku

D. Kurbegović

U premijernom meču nove sezone Regionalne lige (MŽRKL) zenički Čelik je teže od očekivanog i velikim preokretom na svom terenu savladao zagrebačku Trešnjevku rezultatom 60:59 (17:36).

Gošće su već u prvom poluvremenu stekle ogromnu prednost od čak 19 poena razlike 36:17, koju su boljom igrom u nastavku Zeničanke uspjele anulirati sa poenima iz slobodnih bacanja Tamare Kapor 58. sekundi prije kraja i poravnati na 57:57. 

Čelik je poveo sa 60:57, da bi gošće sekundu prije kraja pogodile i postavile konačnih 60:59. 

Najbolja igračica susreta bila je Anđelika Mitrašinović sa 16, dok su Iriškić, Kapor i Popović ubacile 11 poena. U redovima ekipe iz Zagreba Škara je ubacila 17, dok je Kelava dodala 12 poena.

U narednom kolu Čelik je slobodan, dok u trećem kolu idu u goste ekipi Celja.

ZENICA- Gradska arena. Gledalaca: 400. Sudije: Rados Savović, Suzana Vujičić i Pavle Šutulović (svi Crna Gora). Rezultat: Čelik - Trešnjevka (11:19, 6:17, 20:14, 23:10). 

ČELIK: Gagić 2, Kahrić, Ćorović, Mitrašinović 16, Kovačević 6, Kalušić 3, Nizamić, Zeljković, Heljić, Popović 11, Kapor 11, Iriškić 11. Trener: Slobodan Kecman.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

TREŠNJEVKA: Pačkovski 6, Plavljanin 4, Sarjanović, Erjavec 5, Stojsavljević 5, Salopek 10, Škara 17, Kelava 12, Katavić, Krajačić. Trener: Dean Nemec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.