ŽKK Play off protiv Medveščaka traži pobjedu

ŽKK Play off protiv Medveščaka traži pobjedu

O. Lekić

ŽKK Play off, viceprvak naše države će danas u okviru Regionalne lige sa početkom u 10:00 u KSC Skenderija, ugostiti aktuelne prvakinje Hrvatske, ekipu Medvešćaka iz Zagreba.

Goran Lojo, trener Play offa svjestan je snage Medvešćaka, no vjeruje da njegove mlade izabranice mogu pružiti dobru partiju.

"Medvešćak je jedna od najkvalitetnijih ekipa koje ove sezone nastupaju u MŽRKL. Kompaktni, jaki na svim pozicijama, dugo igraju zajedno, jednostavno ekipa za respekt. Mi polako dižemo nivo igre. Nastupajući ove sezone u MŽRKL sa ubjedljivo najmlađom ekipom, bili smo svjesni da nećemo napraviti neki veliki rezultat, ali pravimo ekipu za budućnost. Evidentno iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, posljednje tri utakmice smo odigrali u 4 do 6 razlike i odlučivale su nijanse, odnosno jedna, dvije lopte. U predstojećoj utakmici sa Medvešćakom očekujemo dobru utakmicu, cijenimo protivnika, ali ćemo dati sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat. Na kraju bih pozvao sve ljubitelje košarke da danas u 18:00 budu u Skenderiji i pruže nam podršku", govori Lojo, dok trener Medveščaka Braslav Turić ističe:

"Play off je mlada, potentna ekipa. Preferiraju energičnu i brzu napadačku košarku sa puno širine i slobode u igri, a to je ono što privlači publiku u dvoranu. Mi smo pobijedili u prvoj utakmici, ali znamo da će sada u Sarajevu biti nešto sasvim drugo, puno teže i na to se pripremamo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.