ŽKK Play Off s podmlađenom ekipom u novu sezonu

ŽKK Play Off s podmlađenom ekipom u novu sezonu

O. Lekić

ŽKK Play Off Sarajevo , aktuelni viceprvak BiH je kompletirao roster pred početak takmičenja u okviru MŽRKL (Međunarodne ženske regionalne lige) za sezonu 2014/2015.

U odnosu na prošlu sezonu , ekipa je znatno podmlađena, a Play Off je doveo u svoje redove čak 6 bh. reprezentativki, te sada u rosteru od 12 igračica, Play Off ima čak 9 reprezentativki BiH U18 i U20. 

"Nakon osvojenog 2.mjesta u Prvenstvu BiH u debitantskoj sezoni u najvišem rangu takmičenja, odlučili smo da značajno podmladimo ekipu, te da u svoje redove pokušamo dovesti najkvalitetnije mlade igračice iz BiH, te da na taj način stvorimo bazu za dugoročno dobre rezultate u prvenstvu BiH i na međunarodnom nivou. Siguran sam da sada imamo najperspektivniju ekipu u BiH i regiji, te da ćemo uz kvalitetan rad u dogledno vrijeme stvoriti jaku respektabilnu ekipu koja će zajedno osvojiti mnoge titule", istakao je trener Goran Lojo.

U odnosu na prošlu sezonu, u sastavu su ostale kapiten, iskusna Amra Đapo, te Nikolina Babić i 

Nikolina Džebo, obje reprezentativke BiH U20 , za koje iako im je tek 19 godina mogu reći da su imale sjajnu sezonu iza sebe i u klubu i u reprezentaciji, te da sam siguran da je pred njima sjajna košarkaška budućnost. Takođe iz prošlogodišnjeg sastava, tu je i Azra Alispahić, talentovana mlada košarkašica (1995.g. 182 cm). Osim 3 spomenute igračice, u svoje redove smo doveli Anđelu Delić (1996.g. 183 cm) , reprezentativku BiH U20 i U18, Nikolinu Delić (1996.g. 183 cm) , reprezentativku BiH U18, Vanju Vasilić (1996.g., 172 cm) , reprezentativku BiH U18, Jovanu Marković (1997.g. 187 cm), reprezentativku BiH U18, Valentinu Galušić (1996.g. , 183 cm), reprezentativku BiH U18, Sandru Azinovič (1999.g. , 179 cm) , reprezentativku BiH U18, Almiru Ćato (1994.g. , 180 cm), reprezentativku BiH U20, Iris Starčević (1999,g. 172 cm), jednu od najtalentovanijih mladih igračica u BiH", dodao je Lojo.

Ekipa iz Sarajeva nema imperativ u Regionalnbom takmičenju, no cilj je osvojiti jedan trofej u Bosni i Hercegovini.

"U okviru regionalne lige , nemamo rezultatski imperativ ove sezone. U grupi smo sa Partizanom, Budućnosti, Reyerom iz Venecije, Triglavom i Medvešćakom. Sve ekipe sa vrhunskim renomeom i tradicijom, ali cilj nam je kroz jake i kvalitetne utakmice regionalne lige, uigramo ekipu za "Ligu 6" Prvenstva BiH , te kup BiH gdje ćemo pokušati osvojiti barem jednu titulu. Pripreme smo počeli 25. 8., te odigrali pet prijateljskih susreta susreta. Pobijedili smo Partizan i Crvenu Zvezdu , te Beac iz Budimpešte, a poraženi smo od Vrbasa i Vašaša iz Budimpešte. Samim pripremnim periodom i ekipom sam zadovoljan. Sa većinom igračica sam radio ljetos u U18 reprezentaciji BiH. Zaista sve vrijedno rade i treniraju. Možda smo u odnosu na prošlu sezonu uzimajući u obzir imena i iskustvo igračica koje smo imali, na papiru slabiji, ali siguran sam da smo timski jači, uigraniji, radi se puno jače i kvalitetnije i zaista svi dajemo sve od sebe da u ovoj sezoni pokušamo ostvariti što povoljniji rezultat. Od novih igračica, posebno bih izdvojio Anđelu i Nikolinu Delić, jedne od najkvalitetnijih i najperspektivnijih igračica Evrope u svom uzrastu, te Vanju Vasilić i Jovanu Marković koje su proteklo ljeto pružale odlične partije za U18 reprezentaciju BiH", zaključio je Lojo.

ŽKK PLAY OFF u utorak 21. 10. putuje u Beograd gdje će odraditi večernji trening, a već u srijedu 22. 10. 2014. na programu je 1. kolo Regionalne lige gdje će se sastati protiv domaćina, beogradskog 

Partizana. Utakmica je na programu u 19,00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.