Zlatni bh. košarkaši danas slijeću na Sarajevski aerodrom

Olimpijski komitet BiH će organizirati doček

Zlatni bh. košarkaši danas slijeću na Sarajevski aerodrom

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je osvojila zlatnu medalju na Evropskim igrama mladih u Gruziji.

Izabranici Josipa Pandže u finalnoj utakmici EYOF-a savladali su favorizovanu selekciju Španije rezultatom 89:79, a sa zlatnim medaljama danas će u 10:40 sati prijepodne sletiti na Sarajevski aerodrom.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine će organizirati i doček za naše mlade olimpijce, koji su tokom održavanja cijelog turnira bili nepobjedivi i superiorni. 

"Prelijep je osjećaj. Ovi momci su to krvavim radom zaslužili. Rasli smo iz utakmice u utakmicu i u finalu svladali velikog protivnika. Imali smo vrhunsku šutersku noć i veliki broj skokova u napadu, što je pomoglo da dođemo do velike pobjede i uspjeha", izjavio je selektor Josip Pandža za SportSport.ba.

Naša kadetska selekcija za nekoliko dana počinje i učešće na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, gdje ćemo biti u grupi C sa selekcijama Italije, Srbije i Finske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.