Osvojili zlatnu medalju na EYOF-u

Zlatni bh. košarkaši doputovali u Sarajevo

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH danas je doputovala u Sarajevo, nakon osvojene zlatne medalje na Evropskim igrama mladih u Gruziji (EYOF). 

Historijski uspjeh izabranici selektora Josipa Pandže ostvarili su pobjedom u finalnoj utakmici nad selekcijom Španije rezultatom 89:79, a vrijedi istaći da mladi bh. košarkaši u ovom meču nisu dopustili evropskoj velesili da uopšte stigne u priliku da preokrene meč. 

Na Sarajevskom aerodromu mlade košarkaške šampione gromoglasnim aplauzom dočekali su novinari i stotinjak građana, kao i ostale naše predstavnike na ovogodišnjem EYOF-u. 

Na kraju dodajmo da su za kadetsku košarkašku reprezentaciju BiH na EYOF-u nastupali: Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Sani Čampara, Lazar Mutić, Emir Čerkezović, Vedran Mirković, Aljoša Janković, Timur Ovčina, Srđan Kočić, Adi Alikadić, Nikola Đaković i Amar Barukčija. 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.