Zlatni kadeti BiH se okupili u Kaknju

Počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo

Zlatni kadeti BiH se okupili u Kaknju

E. Čaušević

Kadetska košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine okupila se danas u Kaknju.

Kadeti BiH okupili su se danas po prvi put u ovoj godini u Kaknju gdje će pet dana biti na pripremama za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se ovog ljeta igra u Španiji.

Selektor kadetske reprezentacije, Josip Pandža, za ove pripreme pozvao je 24 igrača, te su se svi odazvali selektorovom pozivu.

Na spisku Josipa Pandže nalaze se: Amar Barukčija, Timur Ovčina, Aljoša Janković, Erwin Gutić, Semin Karić, Dragan Blesić, Eman Šertović, Veljko Čečavac, Stefan Radosavljavić, Amar Mehić, Adi Alikadić, Miladin Vlačić, Semin Burko, Harun Alić, Amar Brkić, Ahmet Begić, Drago Cvitanović, Ivan Zlomislić, Denis Milinović, Jasmin Elmezovski, Marko Kostić, Ivan Sabljić, Armin Hrstić i Stefan Lučić.

Pandža je na današnjem okupljanju izjavio da je još uvijek rano govoriti o očekivanjima na Svjetskom prvenstvu, te da je najvažnije sada izabrati 18 najkvalitetnijih košarkaša.

"Bitno je da nas posluži i zdravlje, te da prođemo bez većih povreda. Nama treba malo sreće da obilježimo još jedno prvenstvo. Ovim mladim momcima ne treba stavljati teret velikih očekivanja. Ja iskreno volim kada je pritisak na meni, a ne na njima", rekao je Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi