Zlatni kadeti se osvetili Špancima

Sigurna pobjeda u Vitezu

Zlatni kadeti se osvetili Špancima

E. Škorić

Kadetska košarkaška reprezentacija pobijedila je večeras u Vitezu selekciju Španije sa u prijateljskom meču rezulatom 79:67.

Nakon poraza u Skenderiji, naši zlatni kadeti su u drugoj pripremnoj utakmici ipak savladali Špance i spremni odlaze na Svjetsko prvenstvo upravo u Španiju.

Nakon nepune tri minute igre naši momci imali su 8:0, a onda slijedi 10:0 serija Španaca, koji preuzimaju vodstvo. Gosti su sa četiri poena prednosti završili prvu četvrtinu, bilo je 24:20.

U drugoj dionici su nam Španci otišli na dvocifrenu razliku, no uspjeli smo do poluvremena da se vratimo na onih minus četiri s kraja prvog perida igre. Na poluvremenu je rezultat glasio 40:36.

Sredinom treće četvrtine naši momci dolaze do novog izjednačenja i u potpunosti se vraćaju u večerašnji meč.

Dobrom igrom u trećoj četvrtini stigli smo do 59:56 vodstva prije posljednjih 10 minuta Uspjeli smo u zadnjoj četvrtini slomiti Špance i doći do pobjede, itekako važne za samopouzdanje pred EP.

Najbolji i večeras u našim redovima bio je Džanan Musa sa 26 poena, pet skokova i šest asistencija, dok je Emir Čerkezović ubacio 15 poena uz sedam skokova, a Sani Čampara 13 poena. Janković je uz 11 poena sakupio i devet skokova. Busquets je na drugoj strani bio najefikasniji sa 19 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi