Zmajevi ne igraju za prestiž već za 3. jakosnu grupu

Bh. košarkaši večeras protiv Islanda

Zmajevi ne igraju za prestiž već za 3. jakosnu grupu

Još jedan uspješan ciklus od večeras će biti za najboljim košarkašima Bosne i Hercegovine. 

Igrači koje od nedavno selektira Duško Ivanović predvođeni nevjerovatnim Mirzom Teletovićem ostvarili su plasman na Eurobasket koji će se igrati naredne godine. U svom pohodu na veliko takmičenje košarkaški Zmajevi eliminisali su neugodne Veliku Britaniju i Island.

Do kraja je preostala još jedna utakmica, ona protiv Islanda u gostima, a ona će se igrati večeras od 21:30 po našem vremenu.

Iako smo već sudionici naredne velike košarkaške smotre, izabranici Duška Ivanovića i večeras žele pobijediti, kako zbog prestiža i dobre atmosfere, tako i zbog činjenice da bi trijumf vjerovatno značio i treći šešir pred žrijeb grupa na Eurobasketu.

Istina je da večeras neće biti kapitena i našeg najvažnijeg igrača Mirze Teletovića, ali dobra je to prilika za igrače koji su do sad bili u drugom planu da dokažu da se na njih u budućnosti može ozbiljno računati.

Island je protivnik po mjeri, iako su znali kazniti nonšalanciju i opuštanje, što su na svojoj koži najbolje osjetili košarkaši Velike Britanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.