Zmajevi pobjedom otvorili EP
Adnan Šečić i Elvir Purić nakon pobjede

Prvenstvo za košarkaše u kolicima

Zmajevi pobjedom otvorili EP

Evropsko prvenstvo C divizije za košarkaše u kolicima, pod okriljem IWBF-a, zvanično je otvoreno jučer u prijestolnici Portugala, Lisabonu.

Učešće na ovom takmičenju uzela je i selekcija Bosne i Hercegovine, koja je u jučerašnjem susretu deklasirala domaćina takmičenja rezultatom 58:34.

Najzapaženiju ulogu u našoj selekciji odigrao je Elvir Modronja, koji se mogao pohvaliti učinkom od 16 poena i 14 uhvaćenih lopti. Vrijedi istaći da su dobru partiju, uz 10 postignutih poena, pružili i Ramo Rekanović, Mufid Čejvan i Elvir Purić.

Naša reprezentacija će danas oko 19 sati ponovo izaći na teren, a protivnik će im biti odgovarajuća selekcija Irske.

Pored Bosne i Hercegovine, za plasman u viši rang takmičenja borit će se selekcije Srbije, Irske, Portugala, Finske i Grčke. Prvoplasirani tim ostvarit će promociju u B diviziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.