Zmajevi razmontirali Holandiju

Košarkaši pregazili Holanđane

Zmajevi razmontirali Holandiju

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket na gostovanju selekciju Holandije rezultatom 107:89.

Domaći košarkaši su ušli mnogo bolje u utakmicu. Vodili su gotovo tokom kompletne prve četvrtine, no ipak u samoj završnici prvo preko Đedovića dolazimo do prvog vodstva, da bi u posljednjim sekundama trojkom Mirze Teletovića na malu pauzu otišli sa vodstvom od dva poena 26:24.

I drugi period je donio itekako efikasnu košarku. Naa reprezentacija je u nekoliko navrata imala solidnih sedam poena prednosti, no ipak su serijom 6:0 u završnici Holanđani stigli samo na minus jedan na poluvremenu 51:50.

Treća četvrtina donijela je pravu lekciju iz košarke za Holanđane. Prosto je naša reprezentacija protutnjala Holandijom, a u ovom periodu smo ubacili fenomenalnih 39 poena (39:14). U posljednji period se ušlo vodstvom našeg tima od 26 razlike 90:64.

Završnih deset minuta poslužilo je samo za odmaranje Teletovića, Wrighta, Kikanovića. Priliku za igru su dobili košarkaši sa manjom minutažom, što su Holanđani iskoristili za smanjenje vodstva. Ipak, sigurnom igrom su izabranici Ace Petrovića mirno priveli susret kraju za drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama.

Mirza Teletović je sa 33 poena predvodio naš tim, Nihad Đedović je dodao 28, dok su dvocifren učinak imali još i Dalibor Peršić sa 14, Zach Wright sa 13 i Elmedin Kikanović sa 11 poena.

Henk Norel je za Holandiju ubacio 17 poena.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.