Zmajice večeras protiv Turske

Dvije jake provjere za bh. selekciju

Zmajice večeras protiv Turske

S. Mlaćo

Ženska U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će biti na novom ispitu.

 Nakon što su zauzele treće mjesto na seniorskom turniru u Skoplju prošle sedmice, naše djevojke večeras će odmjeriti snage sa selekcijom Turske, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo koje ih narednog mjeseca očekuje u Portugalu.

Iako su iz tabora naše reprezentacije najavili da rezultat neće biti primaran u susretu sa Turkinjama, Zmajice potajno priželjkuju pobjedu.

"Iza nas je zanimljiv turnir u Makedoniji, na kome smo odmjerili snage sa iskusnijim rivalima. Po povratku u Sarajevo, dosta smo radili kako bismo ispravili greške koje smo pravili na utakmicama u Skoplju, te će večeras biti prava prilika da vidimo koliko smo napredovale. Trening mečevi sa Turkinjama dolaze nam u pravom trenutku i mislim da su nam u ovoj fazi priprema baš rival po mjeri", referiše mlada bh. reprezentativka Milina Mišeljić i dodaje:

"Nadam se da će utakmica biti zanimljiva i da će gledaoci moći da uživaju u dobroj košarci. Ono što mogu da obećam jeste da ćemo ostaviti srce na terenu i boriti se timski za svaku loptu. Taj timski duh je i naše najjače oružje.

Utakmica između U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske zakazana je za večeras od 18.00 časova na Ilidži, a drugi meč na programu je sutra u istom terminu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi