Zoran Mikeš podnio ostavku

Košarkašice BiH ostale bez selektora

Zoran Mikeš podnio ostavku

Zoran Mikeš više nije selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mikeš je ostavku podnio izrevoltiran nebrigom nadležnih za ženski nacionalni tim.

Ženska košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine ostala je bez selektora. Zoran Mikeš od danas više ne obavlja tu funkciju.

-    Već neko vrijeme razmišljam o ovoj odluci. Čekao sam da vidim hoće li se neke stvari promijeniti u odnosu prema ženskoj košarci i A nacionalnom timu. Nažalost, ja u ovom trenutku ne znam ni na koje igračice mogu da računam, niti znamo hoće li se i kada obaviti pripreme, te sam donio odluku da se povučem jer zaista nemam snage da se borim sa svim tim, kazao je sad već bivši selektor ženske reprezentacije.

Ženska selekcija Bosne i Hercegovine treba igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo već 4. januara, ali kako Košarkaški savez „ni na vidiku“ nema u svojim planovima košarkašice BiH u ovom je trenutku upitno odigravanje kvalifikacionih susreta, kao i sama sudbina ženske košarke u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.