Zrinjski bolji od Slobode

Liga 10

Zrinjski bolji od Slobode

E. Škorić

Košarkaši Zrinjskog savladali su Slobodu u 11. kolu Lige 10 košarkaškog prvenstva BiH rezultatom 80:69.

Zrinjski je pred svojim navijačima ostvario novu pobjedu, pošto je bio bolji od gostiju iz Tuzle.

Prvu dionicu Zrinjski je dobio sa 20:15, dok je na poluvremenu prednost domaćih iznosila 10 poena (39:29).

I u nastavku su domaći košarkaši izgledali bolje na parketu, pa su uspjeli da ostvare laganu pobjedu. Za Mostarce je ovo bila osma pobjeda i sa Bosnom drže vrh u Ligi 10.

Knežević je ubacio 27 poena, Đurasović je dodao 18, a Princ 16 poena u Zrinjskom, dok je kod gostiju Hasandić ubacio 21 poen, a Rikalo 14 poena. 

Zrinjski - Sloboda 80:69

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Petrić, Knežević 27, Gilja, Zovko 11, Princ 16, Đurasović 18, Golemac, Zovko, Planinić, Begić, Brummitt 3, Samadan 5.

Sloboda: Pilavdžić, Hasandić 21, Hrnčić 8, Rikalo 15, Brown 2, Latifagić 7, Dumić 6, Dedajić, Čerkezović 6, Muratović 4- 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi