Zrinjski će i naredne sezone igrati u elitnom rangu BiH

Trijumf nad Leotarom

Zrinjski će i naredne sezone igrati u elitnom rangu BiH

Košarkaši Zrinjskog izborili su ostanak u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine. U posljednjem 22. kolu Lige 12 Mostarci su na svom parketu pobijedili Leotar 87:68 (22:7, 30:17, 16:20, 19:24) i tako sačuvali prvoligaški status.

Zrinjski je u večerašnjem susretu od prvog minuta imao vodstvo, a u par navrata domaćin je stizao i do prednosti od 30 poena. Prva četvrtina završena je vodstvom Zrinjskog rezultatom 22:5, a na odmor se otišlo kod rezulata 52:24.

Leotar je u nastavku utakmice samo uspio malo ublažiti poraz, a trener domaćina Zoran Glomazić u samoj završnici dao je priliku igračima sa manjom minutažom.

Draško Albijanić sa 17, Daniel Zovko i Almir Hasandić sa po 14 poena bili su najbolji kod Zrinjskog, a najefikasniji pojedinac susreta bio je Ivan Vukadinov sa 27 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.