Zrinjski jedini tim bez pobjede u Ligi 6

Zrinjski poražen u Trebinju

Zrinjski jedini tim bez pobjede u Ligi 6

E. Škorić

Košarkaši Leotara savladali su Zrinjski u petom kolu Lige 6 rezultatom 89:75. 

Zrinjski i Leotar bile su jedine ekipe bez pobjede u Ligi 6, no sada je mostarski klub taj koji ima svih pet poraza u pet kola.

Leotar je nakon prve četvrtine vodio osam razlike (28:20), a na poluvremenu je već bilo 13 poena razlike u korist Trebinjaca.

Do kraja se Zrinjski više nije uspio vratiti, te izbjeći peti poraz. Leotar je zasluženo ostvario prvu pobjedu u Ligi 6.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Cvetković je predvodio domaće sa 18 poena, Negovanović je ubacio 17, a Aleksić 15 poena. Na drugoj strani je Sekulović ubacio 17, Svilar, Šutulović i Demić po 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.