Zrinjski odličnom igrom do treće pobjede u ABA 2 ligi

Sjajno izdanje mostarskih košarkaša

Zrinjski odličnom igrom do treće pobjede u ABA 2 ligi

Odlično izdanje mostarskih košarkaša večeras protiv Lovćena. U 6.kolu ABA 2.lige, HKK Zrinjski slavio je sigurnu pobjedu protiv gostiju s Cetinja 73:64, gostiju koji nisu imali dobru šutersku večer, iako su susret otvorili s četiri ubačene trojke.

Utakmica sezone Marka Šutala koji je večeras pogodio većinu šuteva, te sjajni Vedran Princ predvodili su Plemiće do treće pobjede u ovom natjecanju. Iako su najave bile drukčije, gosti su odigrali ispod svojih mogućnosti, iako treba priznati da je to zasluga mostarskih košarkaša koji su večeras odigrali sjajnu timsku obranu. Bolji od ostalih kod Lovćena bili su Latković s 12 i najzvučnije pojačanje Aleksa Popović s 10 poena.

Vedran Princ je ovako vidio situaciju na parketu:

"Znali smo da će biti teško. Igrali smo protiv sjajne ekipe, poduplani na svim pozicijama. Lomili smo ih i na kraju uspjeli slomiti. Energetski smo bili na odličnoj razini, ispoštovali sve obrambene zadatke i nastavili s pobjedničkim nizom."

Zrinjski: Šutalo 19, Petrić, Princ 15, Sokolović 2, Golemac, Demić 5, Barać, Begić 2, Brummit 6, Miličević 7, Ljujić 12, Ramljak 5.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Lovćen: Latković 12, Popović 10, Radunović 6, Vrbica 3, Bacčović 3, Lopičić, Jelenić 7, Albijanić 9, Knežević 9, Korać 3, Borilović, Vujović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi