Zrinjski nadigrao tuzlansku Slobodu

Uvjerljiva pobjeda Plemića

Zrinjski nadigrao tuzlansku Slobodu

E. Škorić

Košarkaši Zrinjskog upisali su sigurnu pobjedu (88:46) u drugom kolu Lige za prvaka.

Zrinjski je u prvom kolu slavio u Kaknju, dok je u drugom kolu u Mostaru večeras razbio Slobodu i stigao do 40+ pobjede.

Tuzlaci su na otvaranju Lige 6 u Mejdanu dobili Sparse, ali su na gostovanju u Hercegovini zakazali i na kraju su doživjeli pravu katastrofu. 

Nije tako izgledalo na početku meča, Zrinjski je na prvu dvominutnu pauzu otišao pri vodstvu 20:17, da bi na poluvemenu došao do plus devet (37:28).

Nastavak donosi potpunu katastrofu za Tuzlake, koji su ubacili svega 18 poena. Loš napadački učinak, a ni ništa bolji odbrambeni, dovoljan je razlog da na kraju budu potopljeni.

Torrion Brummitt je sa 18 poena i 15 skokova predvodio Zrinjski do nove pobjede, dok je Vedran Princ ubacio 16 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Na drugoj strani jedini dvocifren bio je Marko Rikalo sa 10 poena.

Zrinjski - Sloboda 88:46 (20:17, 17:11, 24:6, 27:12)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Petrić, Knežević 11, Planinić, Bundović 8, Princ 16, Đurasović 13, Golemac, Zovko 6, Barać, Begić 10, Brummitt 1, Samadan 6.

Sloboda: Pilavdžić, Hasandić 5, Hrnčić, Rikalo 10, Brown 8, Latifagić 7, Dumić 9, Čerkezović, Muratović 7, Petrov, Omerović, Ahmedović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi