Zrinjski s pola snage pregazio Vogošću

Peto kolo košarkaškog prvenstva BiH

Zrinjski s pola snage pregazio Vogošću

Košarkaši Zrinjskog ostvarili su laganu pobjedu večeras protiv Vogošće (84:62). 

Samo prva četvrtina je slutila da ćemo gledati neizvjesnu utakmicu, no sve poslije toga bila je jednosmjerna ulica. Konačnih 84:62 moglo je biti i dosta veće, da trener Mostaraca Hrvoje Vlašić zadnje minute susreta kada je vodstvo Plemića bilo i 30 koševa dao prigodu mladim igračima koji nemaju previše prigode za igru. 

Čak šest domaćih košarkaša bilo je dvoznamenkasto, a najefikasniji je bio Begić sa 16 poena. Kod Vogošće je kompetitivan bio jedino Imran Fazlić koji je jedini postigao više od 10 poena kod gostiju, no ni njegovih 19 koševa gostima nije bilo dovoljno ni za što više od uvjerljivog poraza.

Nakon meča sretan zbog pobjede bio je centar Zrinjskog Marko Ljujić. 

"Važno je da smo opet u pobjedničkom ritmu. Bilo je važno obraniti domaći teren, bili smo u dobrom ritmu. Nadam se da ćemo ovako igrati i u srijedu kada nam u okviru ABA 2 lige dolazi Lovćen."    

Zrinjski: Šutalo 10, Kuzman, Princ 5, Sokolović 11, Golemac, Demić, Ramljak 11y Barać, Begić 16, Brummit 14, Miličević 5, Ljujić 12  

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Vogošća: Preljević 4, Vranić, Peljto 5, Sijerčić 3, Džafić 3, Dedović, Tuljković 6, Fazlić 19, Mustafica 5, Čamdžić 4, Mićić 7, Reed 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi