Zrinjski se mučio, pa uvjerljivo slavio

Liga BiH za muškarce

Zrinjski se mučio, pa uvjerljivo slavio

M. Šljivak

Mostarski Zrinjski pobjedom je krenuo u novu sezonu košarkaškog prvenstva BiH. Oni su večeras u 1. kolu na svom terenu savladali Student rezultatom 80:59.

Student je u prvoj dionici imao šta da pokaže. Dobili su ovaj dio igre 19:21, ali je potom domaći tim dodao gas. Zrinjski je bio mnogo bolji tim tokom druge dionice koju su lagano dobili i na poluvrijeme odlaze sa pet poena prednosti (44:39).

Držao se Student i tokom treće dionice. Nakon 30 minuta igre bilo je sedam razlike za Zrinjski 59:52, ali su domaći meč prelomili posljednjoj četvrtini.

Pojačali su znantno odbranu u odnosu na prethodni dio igre. To je dalo rezultat i na kraju je domaća ekipa slavila uvjerljivu pobjedu od 21 poena razlike.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Aleksandar Sokolović je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 17 poena, Vedran Princ je dodao 15, dok su kod gostiju Marković i Širić ubacili po 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi