Zrinjski tri od tri, slavio i u Skenderiji

Trijumf Mostaraca

Zrinjski tri od tri, slavio i u Skenderiji

E. Škorić

Košarkaši Zrinjskog u Sarajevu su danas stigli do treće pobjede u Ligi za prvaka, pošto su sa 88:79.

Zrinjski je sada jedina ekipa u Ligi za prvaka koja ima maksimalan učinak nakon tri kola. Mostarci su večeras u Skenderiji pobijedili domaću ekipu Spars Ziraat Bank. 

Od početka su bolji krenuli u meč i na prvoj dvominutnoj pauzi vodili su 23:15, što je svakako bila dobra prednost za Mostarce.

Do poluvremena Zrinjski je smanjio zaostatak, ali do kraja meča nije uspio da izbjegne poraz, treći u Ligi za prvaka.

U četvrtom kolu Zrinjski gostuje Igokei u Laktašima, dok Sparse prve bodove traže u gradskom derbiju protiv Bosna Royal Jelly.

Brummitt je sa 29 poena i devet skokova bio prvo ime utakmice, te ujedno junak gostujućeg tima, a dobru partiju pružio je i Begić koji je ubacio 19 poena. Jovanović je u domaćem timu ubacio 19, Kovačević 16,  a Đorđević 15 poena. 

Spars  Zrinjski 81:88 (15:23, 24:21, 22:19, 20:25)

Spars: Jovanović 19, Kocić 2, Babović, Manjgafić 2, Reljić, Kovačević 16, Stepanović 14, Bašić 2, Durmo 7, Đorđević 15, Duković 4.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Petrić 5, Planinić, Bundović, Princ 6, Đurasović 14, Golemac 2, Zovko, Barać, Begić 19, Brummitt 29, Samadan 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi