Zrinjski u narednoj sezoni želi iskorak

Zrinjski u narednoj sezoni želi iskorak

M. Maksimović

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine počinje u subotu, a Zrinjski će u prvom kolu u dvorani Bijeli brijeg ugostiti tim Leotara. 

Zrinjski je tokom ljeta ostao bez Vukote Pavića koji je igrao u završnici prošle sezone, dok je istovremeno dogovorena saradnja sa bivšim igračem Mladosti Draškom Kneževićem, te Amerikancem Torrionom Brummittom. U novu sezonu tim Zrinjskog povest će hrvatski stručnjak Hrvoje Vlašić. 

“Odigrali smo tokom priprema deset utakmica, bilo je dobrih i manje dobrih stvari, a mečevi su nam poslužili da napravimo korekciju onoga što nije bilo dobro, kao i da vidimo koliko spremni ulazimo u prvenstvo", kazao je Vlašić osvrćući se na tim Leotara: 

“Riječ je o ekipi koja je dugo na okupu i ekipa koja može biti opasna ukoliko joj se ostavi prostora. Igramo kući, želimo pobjedom otvoriti prvenstvo, iako neće biti nimalo lako. Mislim da ćemo se morati dobro potruditi da bismo ostvarili uspjeh". 

Draško Knežević trebao bi predstavljati najveće pojačanje za Zrinjski. Osim za Mladosti ovaj 23-godišnjak igrao je i za tim Igokee. 

“Leotar je neugodan protivnik koji je u prošloj sezoni igrao Ligu za prvaka. Nadam se da ćemo dobrom igrom doći do pobjede", poručio je Knežević. 

Jedan od ciljeva Zrinjskog u novoj sezoni je afirmacija mladih igrača. Mnogo se očekuje od Matea Zovke koji je ponikao u omladinskom pogonu kluba. 

“Dosad je sve uredu, odlično sam prihvaćen i mnogo lakše je igrati uz iskusne igrače koji igraju niz godina. Daju mi savjeti i to mi znači", istakao je. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ivan Begić smatra da Zrinjski ima tim koji je spreman za rezultatski iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Utakmica između Zrinjskog i Leotara igra se u subotu u 20 sati u dvorani na Bijelom Brijegu, a domaćini su najavili bogatu nagradnu igru za gledaoce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi