Zrinjski uvjerljiv u Mrkonjić Gradu

Drugi trijumf Plemića

Zrinjski uvjerljiv u Mrkonjić Gradu

E. Škorić

U subotu navečer igrani su susreti drugog kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

HKK Zrinjski je gostovao u Mrkonjić Gradu kod ekipe Mladosti i bez previše problema upisao je pobjedu, rezultatom 81:68.

Dobar dio posla Plemići su odradili već nakon prve dionice u kojoj su slavili sa 25:11, pa je sve ostalo bila puka formalnost, bez obzira na sav uloženi trud igrača obje ekipe.

Zrinjskom je to bila druga pobjeda i uz Spars su ekipa s maksimalnim učinkom poslije dva kola, dok je Mladost uz Bošnjak i Student na učinku od dva poraza.

Brummitt je bio izuzetno raspoložen kod gostiju iz Mostara, pošto je ubacio 23 poena uz pet skokova. Dobru partiju je imao i Marko Šutalo, koji je ubacio 17 poena, dok je Vedran Princ dodao 13.

U sastavu Mladosti Mijović je ubacio 19, Knežević 18, a Dumić 11 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ekipa Radnika je sa 71:69 slavila u gostima kod Bošnjaka u Hadžićima, a Kaluđerović je s 22 poena dominirao kod gostiju, dok je 16 ubacio Pavlović, Milošević 14 uz čak devet skokova. U poraženom timu Bjraković je ubacio 14p uz 10s. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije