Zrinjskom pripao bh. derbi u  ABA 2 ligi

Drugo kolo Druge ABA lige

Zrinjskom pripao bh. derbi u ABA 2 ligi

E. Škorić

Košarkaši Zrinjskog pobijedili su Bosnu Royal u drugom kolu Druge ABA lige rezultatom 76:70.

Bosna je vodila 6:2 na početku serije, a onda je Zrinjski napravio seriju 8:0 i od tog trenutka domaći su održavali vodstvo protiv gostiju iz Sarajeva.

Mostarski sastav je na prvu dvominutnu pauzu otišao pri vodstvu 23:18, da bi u drugoj dionici otišao i na plus devet, da bi Bosna ipak smanjila do poluvremena na 39:33.

Studenti u trećoj četvrtini dolaze i do preokreta, vodili su 46:43, no loše su odigrali finiš spomenute dionice, što je Zrinjski iskoristio i opet prešao u vodstvo (59:54).

Domaći igrači su držali goste na određenoj rezultatskoj distanci u četvrtom periodu igre i nisu im dozvoljavali da se primaknu na neku manju razliku zbog koje bi se meč uveo u neizvjesnu završnicu.

Zanimljivo da u nevjerovatno neefikasnoj zadnjoj dionici Zrinjski pet minuta nije uspio da ubaci poene, a za to vrijeme Bosna je postigla samo tri poena. Imala je otvorene šanse da se spasi poraza, no nije znala da ih iskoristi. 

Zrinjski je na kraju došao do pobjede, prve u 2. ABA ligi nakon što je na premijeri poražen u Splitu, dok je Bosni ovo drugi poraz, a u prvom kolu je poražena u Skenderiji od Vršca.

Ramljak je ubacio 19, a Šutalo 16 poena u pobjedi Zrinjskog, dok su dvocifreni još bili Miličeivić sa 11 i Princ sa 10 poena i 11 asistencija. Kod gostiju Knežević je ubacio 11, a Pašajlić 10 poena.

Zrinjski - Bosna Royal 76:70  (23:18, 16:15, 20:21, 17:16) 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zrinjski: Šutalo 16, Kuzman, Petrić, Princ 10, Sokolović 5, Golemac, Barać, Begić 2, Brummitt 6, Miličević 11, Ljujić 7, Ramljak 19.

Bosna Royal: Walker 6, Pašajlić 10, Ikonić 10, Knežević 11, Bradford 2, Rešidović 6, Ćurevac 8, Miković 4, Đelmo 5, Radukić, Šturanović 8, Durak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije