Zurapović i Obradović predstavnici BiH na Eurobasketu

Velika čast za bh.košarku

Zurapović i Obradović predstavnici BiH na Eurobasketu

E. Dindić

Danas počinje i zvanično 40. Europsko prvenstvo za seniore. Ovo prvenstvo  je specifično što će se po prvi put održati u četiri zemlje (Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj). 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da izbori učešće na Eurobasketu, ali sigurno da ćemo imati svoje predstavnike na ovom Eurobasketu. 

Fibinim arbitrima iz naše zemlje Petru Obradoviću i Ademiru Zurapoviću ukazana je velika čast da sude najveće Europsko košarkaško takmičenje.

Za  Petra Obradovića, ovo će biti ukupno treće Europsko prvenstvo, dok će Ademiru Zurapoviću ovo biti  osmi Eurobasket  koji će odsuditi u svojoj karijeri (sedam EP za muškarce, jedno EP za žene).

Petar Obradović u prvom krugu takmičenja sudiće u Finskoj, gdje je smještena A grupa, u kojoj se nalaze reprezentacije Slovenije, Poljske, Islanda, Francuske, Grčke i Finske.

Ademir Zurapović će u suditi grupu B koja je smještena u Tel Avivu, a u kojoj se nalaze Njemačka, Ukrajina, Litvanija, Gruzija, Italija i Izrael.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi