Zvanično: Sikiraš propušta Evropsko prvenstvo

Zbog povrede ruke

Zvanično: Sikiraš propušta Evropsko prvenstvo

E. Čaušević

Košarkaška juniorska reprezentacije Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Izraela sutra počinje svoj put na Evropskom prvenstvu u turskom Samsunu.

Izabranici Josipa Pandže u utorak su odigrali posljednji pripremni meč protiv Turske, a loše vijesti bile su da je Njegoš Sikiraš zadobio povredu ruke. Nakon prvih pregleda konstatovano je da je povrijedio tetivu prsta, ali je KS BiH želio odraditi dodatne preglede kako bi se jasno znalo da li Sikiraš može igrati.

Ipak, stručni štab naše reprezentacije danas je zvanično objavio da Sikiraš zbog povrede neće nastupiti na Evropskom prvenstvu. Bh. košarkaš je dodatne preglede odradio u Istanbulu nakon čega bi se trebao vratiti za Sarajevo.

Podsjećamo, naši košarkaši sutra igraju prvi meč grupne faze protiv selekcije Izraela od 12. Pored Izraela u grupi sa bh. juniorima nalaze se još Litvanija i Latvija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi