Zvezda i Partizan na korak do finala

Košarkaško prvenstvo Srbije

Zvezda i Partizan na korak do finala

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana stigli su na korak do finala play-offa nakon što su u polufinalnim serijama stigli do vodstva od 2:0 protiv FMP-a, odnosno Hemofarm STADA.

Za razliku od prvog duela u “Pioniru” koji je bio izuzetno neizvjestan, u Železniku su mladići Svetislava Pešića bez problema upisali pobjedu. Bilo je 72:54 uz 13 poena Tadije Dragičevića.

Elmedin Kikanović dodao je 6 koševa i tri skoka, a Oliver Stević 5 poena. Jedini dvocifreni u timu FMP-a bio je Samardžiski (13).

Uspješan je bio i aktuelni prvak u duelu sa Hemofarmom. Partizan je slavio sa 79:73, a najefikasniji igrač bio je Uroš Tripković sa 17 poena. Petar Božićm je dodao 15, Jan Vesely 12,a Stephane Lasme imao je duble-duble učinak sa 10 poena i 12 skokova.

Nebojša Joksimović i Bojan Krstović imali su najbolji učinak u poraženom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.