Zvezda ispisala povijest ABA lige!

Zvezda slavila u Skoplju

Zvezda ispisala povijest ABA lige!

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras na gostovanju u Skoplju ekipu MZT-a rezultatom 79:76.

Zvezda je pobjedom u ovom susretu ispisala povijest ABA lige. Stigli su do 13. uzastopne pobjede, što nijednom timu nije uspjelo, ali su se i te kako namučili da dođu do trijumfa.

Fantastično Zvezda ulazi u meč. Dominirali su parketom u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali 20 poena prednosti, 55:35.

Nije se domaći tim predao već su fenomenalnom igrom uspjeli da se vrate u meč. Treći period su dobili 21:6, a u posljednjoj dionicu su čak uspjeli i da povedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, nestalo im je snage, te je Zvezda na kraj uspjela da stigne do nove pobjede u ABA ligi.

Mark Zirbes je vodio beogradski tim do pobjede s 13 poena, Mitrović i Williams su dodali po 12, dok je kod domaćih Cvetković ubacio 19, a Samardžiski 17 poena uz 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.