Zvezda kreće u odbranu trona

Prvo kolo ABA lige

Zvezda kreće u odbranu trona

ABA liga juče je startovala utakmicom Cedevita - Budućnost.

Iako su u meč ušli kao apsolutni favoriti, Zagrepčani su doživjeli iznenađujuću poraz pred svojim navijačima. Budućnost je sjajnom igrom u posljednjoj dionici (29:16) došla do preokreta i trijumfa na otvaranju regionalne lige.

Pobjedu je sinoć upisao i Mega Leks. Ekipa Dejana Milojevića je u Sremskoj Mitrovici nakon preokreta savladala Union Olimpiju sa 86:85.

U ABA ligi danas su na programu dvije utakmice.

Košarkaši Zvezde, koji brane titulu, dočekaće sastav MZT Skoplja. Ovaj meč na programu je od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Crveno-bijeli su prvi favoriti za osvajanje regionalne lige, tako da sve osim sigurne pobjede pred domaćim navijačima bilo bi ravno iznenađenju.

Ovog ljeta beogradski tim napustilo je nekoliko igrača koji su u prošloj sezoni bili nosioci igre, ali isto tako tim su pojačali Ognjen Kuzmić, Milko Bjelica i Charles Jenkins.

Takođe, šampion regionalne lige planira da u skorije vrijeme dovede pojačanja na pozicijama plejmejkera i centra.

"Ovdje ne pričamo o nekom oprezu kada vam dolazi kvalitetna ekipa kao MZT u goste, već o protivniku koji u ovakvom sastavu može da dobije svakoga u ABA ligi. Raspored utakmica na startu je uzuzetno težak, igraćemo 11 mečeva u oktobru. Želimo da osvojimo bodove na startu ABA lige, spremali smo se vrlo naporno i dobro smo trenirali i radili, u ovih više od 45 dana priprema", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

U drugom susretu snage će odmjeriti Zadar i FMP, a početak utakmice zakazan je za 21 čas.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"FMP je ekipa koja se nikako ne smije potcijeniti. U pripremnom periodu su dobili sedam od devet utakmica, što znači da se radi o izuzetno dobrom protivniku. Mladi su, vrlo potentni i moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno od samog početka", izjavio je uoči meča strateg Zadra Ante Matulović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi