Zvezda lagano protiv Igosa

ABA liga

Zvezda lagano protiv Igosa

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras na gostovanju u Laktašima ekipu Igokee rezultatom 74:54.

Crveno-beli su se revanširali Igokei za poraz u prvom dijelu sezone, a najzaslužniji za trijumf u ovom meču bio je Marko Simonović sa 17 postignutih poena.

Obje ekipe u susret su ušle stegnuto, te smo nakon pet minuta igre vidjeli samo šest poena (3:3). Gosti su ušli u probleme sa faulovima, pa su u ranoj fazi igre na klupu morali Zirbes i Miller.

Zvezdu je u tim momentima predvodio Dangubić sa dvije postignute trojke, a kasnije su mu se priključili Kinsey i Simonović, koji su zaključili odličnu četvrtinu svoje ekipe (19:7).

Drugi period pripao je domaćinu rezultatom 23:16. Aleksandrovčani su u jednom momentu prišli na samo dva poena (29:27) na krilima raspoloženog dvojca Gipson-Booker.

Ipak, seriju prekida Lazić svojom drugom trojkom na meču, nakon čega i Zirbes postiže poene uz dodatno slobodno bacanje, pa gosti na odmor odlaze sa pet poena viška (30:35).

Treća četvrtina u potpunosti je pripala crveno-belima. U ovom periodu igre prednjačio je Miller sa deset postignutih poena, ali i ostali igrači Zvezde odrađuju dobar posao, kako u odbrani, tako i u napadu i Beogrđani nakon 30 minuta igre imaju prednost od 14 koševa (58:44).

Iskusna ekipa Zvezde nije dopustila nikakvo opuštanje u zadnjoj dionici. Domaćin uspijeva da spusti zaostatak ispod deset poena, ali se nakon toga upalila Zvezdina mašina i tu je bio kraj svim nadanjima Igokee.

Igokea: Katnić 3, Pašajlić, Krstić, Kesar 3, Komatina 7, Booker 11, Milošević 3, Šibalić 11, Radivojević 6, Lulic, Talić, Gipson 10 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Crvena Zvezda: Kinsey 5, Rebić 2, Dangubić 6, Lazić 10, Micić, Tejić, Simonović 17, Gudurić 5, Jović 6, Miller 14, Zirbes 9, Štimac   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi