Zvezda očitala košarkašku lekciju Petrovićevoj Cedeviti

Beograđani razbili Cedevitu

Zvezda očitala košarkašku lekciju Petrovićevoj Cedeviti

U derbiju 17. kola ABA lige Crvena Zvezda je na svom parketu dočekala najveće razočarenje dosadašnjeg toka takmičenja Cedevitu. Domaćin je bez većih problema došao do pobjede rezultatom 90:65. 

Zvezda je od samog starta krenula furiozno. Prvih deset minuta košarkaši Vlade Vukoičića riješili su u svoju korist dosta ubjedljivo, bilo je 28:19. U nastavku ista slika na terenu, domaćin je mnogo bolja ekipa. Zvezda je iskoristila sve propuste gostiju i na odmor je domaćin otišao sa vodstvom, 48:30. 

 

Drugo poluvrijeme Beograđani otvaraju serijom 7:0, pa je u jednom trenutku rezultat bio 55:30 za Zvezdu. Cedevita je potom zaigrala nešto bolje i u posljednju je četvrtinu ekipa Ace Petrovića ušla sa 13 poena zaostatka. Zvezda je u posljednjoj četvrtini vratila visoko vodstvo i zasluženo slavila 90:65. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Savović sa 14 poena. Kod gostiju 22 je postigao Bracey Wright. Ante Mašić je postigao šest poena za ekipu iz Zagreba. Na parketu je proveo 29 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije