Zvezda pregazila Cibonu u Zagrebu
Foto: twitter

Velika pobjeda Zvezde

Zvezda pregazila Cibonu u Zagrebu

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pregazili su večeras u Zagrebu Cibonu rezultatom 88:64 u 2. kolu ABA lige.

Zvezda je u ovaj meč ušla kao veliki favorit, a na kraju je beogradski tim lagano stigao do uvjerljive pobjede na krilima fantastičnog Marcusa Williamsa.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da će Zvezda doći do pobjede. Sjajnim šutem iz vana su stvorili 15 poena prednosti u prvoj četvrtini (26:11), da bi na poluvrijeme Zvezda otišla s velikih 23 razlike, 51:28.

Nastavak je također donio dominaciju srbijanskog tima. Prednost je Zvezda dodatno povećala na 31 razlike nakon 30 minuta igre, 78:47. 

Pobjednik ovog meča je bio već odavno poznat, pa je Zvezda spustila gas u posljednjoj dionici, što je Cibona iskoristila da smanji prednost na konačnih 24 razlike.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Marcus Williams je bio fantastičan. Ubacio je 19 poena, te je dodao 11 asistencija i šest skokova. Boban Marjanović je dodao 15, koliko je ubacio i Zirbes.

Kod Cibone je Marin Rozić je ubacio 14 poena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti