Zvezda preokretom do pobjede u Draženovom domu

ABA liga

Zvezda preokretom do pobjede u Draženovom domu

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u posljednjem 26. kolu ABA lige u Draženovom domu ekipu Cibone rezultatom 76:67.

Do pobjede u duelu kojeg ćemo gledati i na završnom turniru ABA lige, Zvezda je došla sjajnom igrom u posljednjem periodu ovog susreta.

Cibona je vodila većim dijelom susreta. Nakon prvih 10 minuta igre su imali plus pet, 27:22, da bi na poluvrijeme otišli sa osam poena prednosti (43:35), iako su imali i dvocifrenu razliku u više navrata.

Uspjela je Zvezda da smanji prednost nakon 30 minuta igre na minus šest, 57:51, a u posljednjem periodu su potpuno dominirali. Pregazila je Zvezda Cibonu u ovom dijelu igre, te su na kraju slavili pobjedu.

DeMarcus Nelson je predvodio Zvezdu sa 18 poena, dok  je kod Cibone Dario Šarić ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.