Zvezda razbila Levski za 14. pobjedu u nizu

ABA liga

Zvezda razbila Levski za 14. pobjedu u nizu

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde s lakoćom su slavili protiv Levskog i tako stigli do 14. uzastopne pobjede.

Zvezda skoro da nema konkurenta u ABA ligi. Crveno-bijeli nižu pobjede, ostvaruju rekorde i sve su bliže naslovu regionalnog prvaka.

Levski je u Sofiji bio potpuno nemoćan. Gosti iz Beograda slavili su sa 99:58, a uz to je najbolji igrač Marcus Williams igrao svega pet minuta, dok je Boban Marjanović igrao samo prvu dionicu, a kapiten Luka Mitrović nije ni igrao.

Nikola Kalinić je ubacio 22 poena uz sedam skokova, dok je Mark Zierbes ubacio 14 poena. Nemanja Dangubić je imao 11 poena i devet skokova, a Jaka Blažič 11 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Dimitrov je u domaćem timu ubacio 18 poena, Zaharijev 14, a Gjurowski 11 poena. 

Zvezdi treba pobjeda da izjednači Partizanov rekord iz sezone 2008/09. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.