Zvezda se spasila protiv Cedevite

Beograđani poveli u polufinalu

Zvezda se spasila protiv Cedevite

Košarkaši Crvene zvezde su večeras teškom mukom savladali Cedevitu u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige.

Beograđani su upisali trijumf rezultatom 97:88 i to tek nakon produžetka, nakon što je regularnih 40 minuta završeno rezultatom 82:82.

Crvena zvezde je nakon poluvremena imala zaostatak od šest poena, da bi do kraja utakmice uspjela isčupati produžetak. U dodatnih pet minuta, domaći su bili mnogo koncentrisaniji i rezultatom 15:6 došli do vrijedne pobjede za vodstvo od 1:0 u polufinalnoj seriji.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Miller sa 24 poena, dok je Zirbes dodao 19. U Cedeviti je bolji od ostalih bio Pullen sa 24 poena, a Bilan je ubacio četiri poena manje.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nemanja Gordić je za 26 minuta na parketu ubacio 10 poena uz 3 asistencije, dok Džanan Musa nije dobio priliku za igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi