Zvezda sedam od sedam, pao i Szolnoki

ABA liga, 7. kolo

Zvezda sedam od sedam, pao i Szolnoki

E. Škorić

Košarkaši Crvene Zvezde savladali su Szolnoki Olaj u gostiam rezultatom 89:65.

Crveno-bijeli su nastavili s pobjedama u regionalnom prvenstvu. U Szolnoki su upisali sedmu pobjedu i jedina su ekipa koja ima maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu šampionata.

U veoma efikasnoj prvoj dionici gosti su bili bolji za poen (27:26), ali su do poluvremena uspjeli da zabilježe sedam poena prednosti (49:42). I onda potpuno razijanje Mađara u trećoj četvrtini u kojoj su ubacili samo pet, a s druge strane Zvezda je ubacila 28 poena.

Tako je beogradski klub sačuvao visoku prednost i ostvario i više nego uvjerljivu pobjedu, te se primakao cilju, a to je osvajanje ABA lige.

Goste je predvodio Jenkins sa 17 poena, Dangubić je ubacio 14, a Marcus Williams 12 poena. Vojvoda je bio najbolji domaći igrač sa 14 poena, a poen manje ubacio je Milošević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.